Graal > Przepisy > Pstrąg > Przepisy na filety z pstrąga

Przepisy na filety z pstrąga

Składniki

  • puszka GRAAL Filet z pstrąga w sosie paprykowym 100g;
  • zielona papryka;
  • 2 pomidory;
  • kilka płatów makaronu lasagne;
  • szklanka startego żółtego sera mozzarella;
  • sól;
  • pieprz;
  • 1/2 szklanki wody.

Przygotowanie

Makaron gotujemy al dente. Paprykę oczyszczamy z gniazd nasiennych i kroimy w kosteczkę, pomidory kroimy w kostkę. Filety z pstrąga z obu puszek przekładamy do miseczki, dodajemy paprykę i pomidora. Wszystko przekładamy do blendera dodajemy troszkę soli i pieprzu. Na końcu dodajemy starty żółty ser. Lekko mieszamy w blenderze. Na spód małego naczynia żaroodpornego wylewamy troszkę sosu. Na sos nakładamy płaty makaronu. Na makaron nakładamy warstwę sosu. Na sos warstwę makaronu i na makaron warstwę sosu, na to kolejna warstwa makaronu i resztę sosu. Sos musi nam dokładnie zakryć makaron. Całość przykrywamy folią aluminiową i pieczemy w nagrzanym piekarniku do temp. 180 st. C przez około 50-60 minut. Po u pieczeniu lasagne przekładamy na talerz i podajemy z surówką.

Zobacz także