Graal > Przepisy > Tuńczyk > Sałatka wielowarstwowa z tuńczykiem

Sałatka wielowarstwowa z tuńczykiem

Składniki

  • 2 puszki SuperFish Tuńczyk Tongol kawałki z grillowaną papryką 165g
  • 6 jajek
  • 1/2 puszki kukurydzy
  • 250g żółtego sera
  • pęczek szczypiorku
  • 8 łyżek majonezu

Przygotowanie

Jaja ugotować na twardo i oddzielić białka od żółtek. Wszystko drobno pokroić. Ser zetrzeć na wiórka. Układać warstwowo:
1. połowa żółtego sera – startego na grubych oczkach;
2. białko – starte na grubych oczkach;
3. puszka tuńczyka;
4. szczypiorek drobno pokrojony;
5. 1/4 puszki odcedzonej kukurydzy;
6. majonez – 4 łyżki;
7. reszta sera;
8. reszta białka;
9. reszta kukurydzy;
10. druga puszka tuńczyka;
11. majonez;
12. żółtko;
13. reszta szczypiorku.

Przepis z bloga Różowa kuchnia

Zobacz także