Ryby prosto z morza

Przepisy na filety śledziowe

< zobacz pozostałe

Orientalne warzywa z patelni ze śledziem

Orientalne warzywa z patelni ze śledziem

Składniki:

  • 2-3 opakowania Przynoszę szczęście - Śledziowe fileciki po chińsku 110 g Graal
  • 1 opakowanie (ok. 400 g) warzyw orientalnych na patelnię
  • Ulubione kiełki
  • 100 g groszku cukrowego
  • 1 łyżka sezamu
  • Sos Teriyaki
  • Imbir marynowany

Przygotowanie:

Przygotuj i dopraw warzywa zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Groszek umyj i osusz. Sezam upraż na suchej patelni.

Rozdziej warzywa na porcje, dodaj świeże kiełki, obok ułóż groszek cukrowy, na nim fileciki po chińsku, skrop sosem Teriyaki, dodaj imbir marynowany i posyp prażonym sezamem.

Pliki do pobrania: