Ryby prosto z morza

Przepisy na filety śledziowe

< zobacz pozostałe

Sałatka z ziemniakami, kaparami, czerwoną cebulą i ogórkiem konserwowym

Sałatka z ziemniakami, kaparami, czerwoną cebulą i ogórkiem konserwowym

Składniki:

  • 2 puszki GRAAL Filety ze śledzia w oleju roślinnym 120g
  • 30 dag ziemniaków sałatkowych
  • 2 czerwone cebule
  • 3 ogórki konserwowe (lub kiszone)
  • 3 łyżki kaparów
  • 2 łyżeczki musztardy
  • 2-3 łyżki majonezu
  • sól, pieprz
  • natka pietruszki lub koperek

 

Przygotowanie:

Ziemniaki gotujemy w mundurkach w osolonej wodzie, do miękkości. Po ugotowaniu odlewamy i studzimy. Następnie obieramy ze skórki, kroimy w dużą kostkę i przekładamy do miski. Śledzie siekamy na drobne kawałki, ogórki w plasterki, a cebulę w piórka. Doprawiamy solą i pieprzem, dodajemy musztardę, majonez i dokładnie mieszamy. Przed podaniem posypujemy pokrojoną natką lub koperkiem.

 

Pliki do pobrania: