Ryby prosto z morza

Przepisy na filety śledziowe

< zobacz pozostałe

Ziemniaki faszerowane śledziem

Ziemniaki faszerowane śledziem

Składniki:

  • 3 duże ziemniaki
  • 1 puszka GRAAL WILDFISH Filety ze śledzia w wodzie z solą morską 120g
  • ¼ cebuli
  • 4 suszone pomidory (z olejowej zalewy)
  • żółta papryka (kawałek)
  • 6 czarnych oliwek
  • natka pietruszki – kilka gałązek
  • szczypior – kilka gałązek
  • sól i pieprz

Przygotowanie:

Ziemniaki gotujemy w mundurkach. Po przestygnięciu przekrawamy wzdłuż na połówki i wydrążamy połowę środka.

Śledzia odsączamy, kroimy w kostkę i przekładamy do miski. Drobno siekamy cebulę, suszone pomidory, żółtą paprykę, oliwki i natkę pietruszki. Wszystkie składniki sałatki mieszamy ze sobą, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Połówki ziemniaków wypełniamy sałatką, posypujemy posiekanym szczypiorem.