Ryby prosto z morza

Przepisy na filety z makreli

< zobacz pozostałe

Kotleciki rybne

Kotleciki rybne

Składniki:

  • 1 puszka GRAAL Filety z makreli w wodzie z papryczką jalapeno 110g
  • 3 jajka
  • 3 łyżki otrębów 
  • szczypior
  • pieprz 
  • masło klarowane do smażenia
  • 1 mała czerwona cebula 
  • koperek
  • kwaśna śmietana

Przygotowanie:

Makrelę odsączamy z zalewy. Do miski wbijamy jajka, roztrzepujemy je. Rozdrabniamy makrelę i dodajemy do jajek, wraz z otrębami, szczypiorem i pieprzem. Rozgrzewamy masło klarowane na patelni. Powstałą masę nakładamy łyżką na patelnię formując owalne kotleciki. Smażymy je z obu stron, aż do czasu zarumienienia się. Podajemy z kwaśną śmietaną i posiekaną czerwoną cebulą oraz koperkiem.