Graal > Przepisy > Makrela > Łódeczki ziemniaczane z pikantnym dipem z makreli

Łódeczki ziemniaczane z pikantnym dipem z makreli

Składniki

  • 50 dag dużych ziemniaków do pieczenia
  • 2 łyżki oliwy
  • 1 gałązka rozmarynu
  • sól, pieprz
  • 2 puszki GRAAL Filety z makreli w sosie pomidorowym z płatkami chilli 120
  • 25 dag kremowego serka
  • 1 szalotka lub cebulka dymka - biała część
  • 1/2 czerwonej papryki

Przygotowanie

Piekarnik rozgrzewamy do temperatury 200°C. Ziemniaki kroimy w łódeczki, rozkładamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, skrapiamy oliwą, posypujemy posiekanymi igiełkami rozmarynu, solą i pieprzem. Wstawiamy do piekarnika i pieczemy około 35 minut lub do momentu aż ziemniaki będą z wierzchu chrupiące a miękkie w środku.

Szalotkę i paprykę kroimy w drobniutką kostkę, przekładamy do miski, dodajemy serek i makrelę, razem z sosem z puszki. Mieszamy i jeśli trzeba doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy z łódeczkami ziemniaczanymi lub z ulubionymi frytkami.

Zobacz także