Graal > Przepisy > Makrela > Muszle makaronowe z pikantną makrelą

Muszle makaronowe z pikantną makrelą

Składniki

  • puszka GRAAL Filety z makreli z papryczką piri piri 170g;
  • puszka GRAAL Filety z makreli z pastą pomidorowo-czosnkową w oleju 170g;
  • 6 większych makaronowych muszli;
  • 2 średnie ogórki kiszone;
  • mała cebula;
  • jajko ugotowane na twardo;
  • szczypiorek.

Przygotowanie

Makaronowe muszle wrzucić do wrzącej, osolonej wody i ugotować al dente. Delikatnie wyjąć z wrzątku i ostudzić. Makrele wyjąć z puszek i odsączone umieścić w misce, a następnie rozdrobnić widelcem. Cebulkę oraz ogórki kiszone pokroić w drobną kostkę i dodać do ryby. Ugotowane jajko na twardo zetrzeć na tarce o grubych oczkach i dodać do pozostałych składników. Wszystko wymieszać. Masa będzie delikatnie pikantna dzięki zawartości makreli z piri piri (można wykorzystać papryczki z zalewy). Wystudzone muszle nadziać masą delikatnie, by nie uszkodzić makaronu. Posypać posiekanym szczypiorkiem.

Przepis z bloga Skwierczące Pomysły z Szalonej Patelni

Zobacz także