Ryby prosto z morza

Przepisy na filety z makreli

< zobacz pozostałe

Pasta z makreli i jajek na ostro

Pasta z makreli i jajek na ostro

Składniki:

  • 2 opakowania Pakuj na masę - Makrelowe fileciki w sosie pomidorowym z sosem chilli sriracha 110 g Graal
  • 3-4 jajka
  • 1 czubata łyżka majonezu
  • 1/2 łyżeczki mielonej wędzonej papryki (opcjonalnie)
  • 1/2 doniczki kolendry
  • Sól (opcjonalnie)
  • Kromki chleba pszenno-żytniego ze słonecznikiem
  • Masło (opcjonalnie)

Przygotowanie:

Jajka gotujemy na twardo, obieramy i ścieramy na tarce na małych oczkach lub kroimy w kostkę na krajalnicy do jajek (pasta będzie miała inną strukturę).

Makrelę rozgniatamy widelcem razem z sosem, dodajemy jajka, majonez wymieszany z wędzoną papryką i posiekaną kolendrę, łączymy w pastę. Doprawiamy w razie potrzeby solą. Podajemy na pieczywie pszenno-żytnim z ziarnami słonecznika