Ryby prosto z morza

Przepisy na filety z makreli

< zobacz pozostałe

Pierożki francuskie nadziewane makrelą

Pierożki francuskie nadziewane makrelą

Składniki:

  • 2 puszki GRAAL Filety z makreli w sosie musztardowym z chrzanem 170g
  • 1 opakowanie ciasta francuskiego 
  • sól i pieprz
  • chrzan tarty (opcjonalnie)
  • jajko 
  • czarny sezam

Przygotowanie:

Filet z makreli  przekładamy do miseczki, rozdrabniamy. Do smaku dodajemy sól, pieprz i ewentualnie chrzan. Ciasto francuskie kroimy na kwadraty. Na środku każdego kwadratu nakładamy farsz, składamy pierożki, dociskając brzegi widelcem. Pierożki układamy na blasze, na papierze do pieczenia. Smarujemy je jajkiem i posypujemy czarnym sezamem. Wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 200°C i pieczemy przez 20 min.