Ryby prosto z morza

Przepisy na filety z makreli

< zobacz pozostałe

 Śniadaniowe bajgle z pastą z makreli, jajka i żółtego sera

Śniadaniowe bajgle z pastą z makreli, jajka i żółtego sera

Składniki:

  • 1 puszka GRAAL WILDFISH Filety z makreli w wodzie z solą morską 120g
  • 3 jajka
  • 100g ulubionego żółtego sera w kawałku
  • 1 łyżka majonezu
  • 1 pęczek szczypiorku
  • sól, pieprz
  • 4 bajgle lub ulubione bułeczki

Przygotowanie:

Filety odsączamy z wody i rozdrabniamy widelcem. Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy i kroimy w drobną kostkę. Ser ścieramy na drobnej tarce, szczypiorek siekamy. W misce mieszamy rybę, jajka, ser, szczypiorek, majonez oraz sól i pieprz do smaku. Pastą smarujemy bajgle.