Ryby prosto z morza

Przepisy na filety z makreli

< zobacz pozostałe

Suszone pomidory faszerowane pastą z makreli

Suszone pomidory faszerowane pastą z makreli

Składniki:

  • 1 opakowanie (120 g) filetów z makreli w sosie pomidorowym z suszonymi pomidorami 120 g Graal
  • 1 opakowanie (ok. 200 g) twarogu tłustego lub sera typu capri
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 słoik pomidorów suszonych w oleju (w kawałkach)
  • Kilkanaście kaparów
  • Pieprz

Przygotowanie:

Twaróg rozgniatamy widelcem razem z filetami z makreli i sosem pomidorowym. Dodajemy kapary, przeciśnięty przez praskę czosnek, doprawiamy lekko pieprzem i delikatnie mieszamy.

Kawałki pomidorów odsączamy z oleju. Łyżeczką nakładamy pastę na pomidor i przykrywamy drugim kawałkiem suszonego pomidora. Przekąskę przechowujemy w lodówce.