Ryby prosto z morza

Przepisy na filety z makreli

< zobacz pozostałe

Tortilla z makrelą

Tortilla z makrelą

Składniki:

  • 1 puszka GRAAL Filety z makreli w oleju 170g 
  • 4 tortille o średnicy ok. 20 cm 
  • 100g serka kremowego
  • ½ pęczka koperku
  • duży ogórek kiszony lub konserwowy
  • ½ czerwonej cebuli
  • sól i pieprz
  • różne rodzaje sałat
 

Przygotowanie:

Tortille z obu stron bardzo krótko podgrzewamy na suchej patelni – aż pojawią się pęcherzyki powietrza. Makrelę odsączamy z oleju. Cebulę kroimy w cienkie piórka. Siekamy koperek, ogórka kroimy w drobną kostkę. Serek łączymy z koperkiem, ogórkiem oraz solą i pieprzem.

Tortille smarujemy serkiem, na który nakładamy cebulę i makrelę, a na środku sałaty. Placki zwijamy w dosyć ścisłe rulony i zawijamy w folię spożywczą. Wkładamy do lodówki na kilka godzin, aby się przegryzły. Przed podaniem kroimy pod skosem na kawałki.