Graal > Przepisy > Tuńczyk > Paprykarz z tuńczykiem

Paprykarz z tuńczykiem

Składniki

  • 2 puszki GRAAL SuperFish PRESTIGE Tuńczyk Tongol kawałki z grillowaną papryką 170g
  • 100 g cebuli
  • 80 g marchewki
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżki sosu cygańskiego kieleckiego
  • 3 łyżki przecieru pomidorowego
  • łyżeczka papryki słodkiej
  • 70 g ryżu
  • 2-3 łyżki oleju

Przygotowanie

Ryż ugotować w osolonej wodzie na sypko. Cebulę pokroić w kostkę, marchewkę zetrzeć na tarce. Czosnek przecisnąć przez praskę. Na patelni rozgrzać olej, dodać cebulę, czosnek, marchewkę i smażyć około 10 minut. Dodać odsączonego tuńczyka, koncentrat pomidorowy, sos cygański, paprykę słodką, ryż i całość smażyć kolejne 10 minut. Paprykarz doprawić do smaku solą i pieprzem. Jeśli paprykarz będzie za suchy, dolać wody. Jeśli użyjecie zwykłego tuńczyka, dla zaostrzenia smaku dodać szczyptę ostrej papryki.

Przepis z bloga Ala piecze i gotuje

Zobacz także