Graal > Przepisy > Tuńczyk > Tortilla z tuńczykiem

Tortilla z tuńczykiem

Składniki

  • 1 puszka GRAAL Tuńczyk w kawałkach w sosie własnym 170 g
  • 1 tortilla
  • 2 liście sałaty
  • ¾ łyżki łagodnego ketchupu
  • 2 czubate łyżki naturalnego serka śmietankowego (kanapkowego)
  • sól i pieprz

Przygotowanie

Tuńczyka z puszki przekładamy wraz z sosem do miski. Rybę rozdrabniamy widelcem. Dodajemy 2 czubate łyżki serka śmietankowego i 3/4 łyżki ketchupu. Całość mieszamy, aż powstanie gładka, kremowa pasta. Do smaku doprawiamy ją solą i pieprzem.

Przygotowaną masę nakładamy na tortillę, zostawiając wolne brzegi. Na to układamy liście sałaty. Zwijamy tortillę w rulon i kładziemy na rozgrzanej suchej patelni. Opiekamy z każdej strony na minimalnym ogniu aż do lekkiego zarumienienia. Podajemy z pokrojonymi pomidorkami koktajlowymi lub z rzodkiewkami.

Zobacz także